Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ραδιοφωνάκι; Μετά το 0-2 στα Γιάννενα…


Καλημέρα σας. Αλλιώς περιμέναμε την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου με την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και αλλιώς μας προέκυψε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος στη χειρότερη περίπτωση σήμερα θα αρκούνταν και με την ισοπαλία για να πανηγυρίσει την έξοδο στον τρίτο προκριματικό γύρο του CL. Το γκολ του Ναπολεόνι όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα τιμώρησε τον ΠΑΟΚ και την απερισκεψία του να μην αρκεστεί στην ισοπαλία σε εκείνο το χρονικό διάστημα και να βγει μπροστά για να σκοράρει.

Αυτά όμως είναι περσινά ξινά σταφύλια και η ουσία είναι πως σήμερα δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ η πρωτιά. Θα πρέπει να μην κερδίσει στο κατάμεστο γήπεδο του Περιστερίου ο Ατρόμητος τον Αστέρα. Όμως για μένα το ζητούμενο είναι ένα: να μην παρασυρθεί η ομάδα στο τι γίνεται στο Περιστέρι αλλά να ασχοληθεί με το δικό της παιχνίδι…
Φαντάζεστε για παράδειγμα να μην κερδίσει ο Ατρόμητος και την ίδια στιγμή στα Γιάννενα να χάσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι;  Γι’ αυτό όπως υποστηρίζω και στον τίτλο, τα ραδιοφωνάκια στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι κλειστά και να μην εμφανιστούν πριν την εξασφάλιση της νίκης στους «Ζωσημάδες».  Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπουν με την νοοτροπία του τελικού, πως το αποτέλεσμα στο δικό τους παιχνίδι θα κρίνει τα πάντα. Έτσι από την αρχή του αγώνα θα πρέπει να «πνίξουν» τον ενδιαφερόμενο ΠΑΣ και να καταφέρουν να πάρουν σαφές προβάδισμα για τους τρεις πολύτιμους βαθμούς όσο γίνεται πιο νωρίτερα.
Στην ίδια σελίδα θα διαβάσετε και όλα τα σενάρια σε ότι αφορά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει από πρώτος μέχρι τέταρτος. Η ουσία είναι μια: χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία αφού θα ήταν το απόλυτο κάζο να τερματίσει τελευταίος μετά από μια διαδικασία έξι αγωνιστικών όπου στην αφετηρία της είχε τέσσερις βαθμούς και το απόλυτο πλεονέκτημα.
Το έχω γράψει κατ’ επανάληψη. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης δεν αποτελεί εξιλέωση ούτε για τον αποκλεισμό από την Ραπίντ ούτε για τον αποκλεισμό από τον Αστέρα. Στην παρούσα φάση η όλη εικόνα μου φαντάζει ως το παρακάτω σκηνικό: έχει πλημμυρίσει το σπίτι και προσπαθείς να σώσεις ότι μπορείς περισσότερο για να γλιτώσεις την απόλυτη καταστροφή.
Με νίκη λοιπόν ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν ξέρω αν θα τερματίσει πρώτος (είπαμε μετά το χαζό γκολ που δέχθηκε από τον Ναπολεόνι κατέστρεψε τα πάντα) αλλά τουλάχιστον θα καταφέρει να σώσει κάτι που θα του είναι πολύτιμο και απόλυτα χρήσιμο: γιατί άλλο είναι να αρχίζει την προετοιμασία της νέας σεζόν από τις 15 Ιουνίου και άλλο τέλη του μήνα. Επομένως: ραδιοφωνάκια κλειστά στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Να τα ανοίξετε όταν θα έχετε κλειδώσει την νίκη επί του ΠΑΣ. Για να δούμε… Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου