Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Έδειξε χαρακτήρα

Ο ΠΑΟΚ «επέστρεψε» και αναφέρομαι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την ουσία που είναι η επιστροφή του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έστω και αν την μοιράζεται με τον ΠΑΣ αλλά και σε αυτό που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο  χθες στην Τρίπολη. Μια πολύτιμη νίκη για πολλούς και διαφόρους λόγους που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία των παικτών αλλά και του κόσμου που είχε φτάσει στο ναδίρ μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες. Η αλήθεια είναι πως πολλοί έλπιζαν αλλά ελάχιστοι ήταν σίγουροι πως θα έβλεπαν χθες έναν ψυχωμένο ΠΑΟΚ αλλά και με καθαρό μυαλό μέχρι το 85’. Γιατί μετά από εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ φλέρταρε με την… αυτοκτονία αλλά αφενός ο ίδιος και αφετέρου ο Σιδηρόπουλος δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν.
Πρώτα απ’ όλα να σταθώ στον τρόπο που παρέταξε τον Δικέφαλο ο Γεωργιάδης. Η απουσία του Αθανασιάδη, δηλαδή ενός σέντερ φορ που αναγκάζει τους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν με γιόμες στα τελευταία ματς (χωρίς να φταίει αυτός) επέτρεψε στο ευέλικτο σχήμα του ΠΑΟΚ να αφήσει τα γεμίσματα και να παίξει είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια κουράζοντας τα βαριά κορμιά του Αστέρα. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και αυτό δεν σημαίνει ότι έκλεισε τον Αστέρα στην περιοχή του αλλά τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρώτο μέρος, εύκολα πλησίαζε περιοχή. Το σημαντικό είναι πως επιτέλους το έκανε με έναν ορθόδοξο τρόπο σε αντίθεση με τις τελευταίες του επισκέψεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Για παράδειγμα στον ημιτελικό είχε δυο τελικές προσπάθειες ενώ χθες πάνω από δεκαπέντε!
Η παρουσία του Βούκιτς στο πρώτο μέρος ήταν σημείο αναφορά όπως και του Ολίσε. Ορεξάτοι, με καθαρό μυαλό και απλοί στο παιχνίδι τους. Όπως καθαρό μυαλό είδαμε μετά από καιρό και από τον Λάζαρ. Σε ότι αφορά τον Βούκιτς για να το ολοκληρώσω, φάνηκε πως όσο έχει αντοχές μπορεί να προσφέρει ποιότητα στον ΠΑΟΚ. Δικαιούταν το γκολ αλλά η ουσία είναι πως χωρίς να σκοράρει ο ίδιος ο Δικέφαλος κέρδισε.
Είδαμε λοιπόν ποδοσφαιριστές ψυχωμένους και αποφασισμένους. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το «ξεφωνητό» από τους φίλους της ομάδας πριν από την έναρξη του αγώνα αλλά και στην ανάπαυλα (και παρά την καλή τους εμφάνιση στο πρώτο μέρος). Η ουσία είναι πως είδαμε ότι ο εγωισμός δεν έχει χαθεί και πρέπει να τον βγάλουν και στα επόμενα ματς για να μπορέσουν να βγάλουν τον ΠΑΟΚ πρώτο στα πλέι οφ, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι εξιλεώνοντας για τον αποκλεισμό στο κύπελλο.
Μέχρι το 85΄όλα ήταν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Η αψυχολόγητη όμως ενέργεια του Σίλντεφελντ επέτρεψε στον Αστέρα να μειώσει και με την αρωγή του Σιδηρόπουλου να τον πιέσει. Δεν ξέρω αν αυτή η ενέργεια του Κροάτη είναι αποτέλεσμα της έντασης αλλά δεν μπορώ να την προσπεράσω όπως και την αδικαιολόγητη κάρτα του Ετό που του στοιχίζει μια αγωνιστική.  
Κλείνω με αυτό που είπε ο Σαλπιγγίδης: «Κατανοούμε την απογοήτευση του κόσμου αλλά αυτά που έγιναν μετά το ματς με τον ΠΑΣ δεν βοηθούν. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να πετύχουμε την πρωτιά στα πλέι οφ».
Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει δυο αγώνες εντός έδρας και μετά τη χθεσινή νίκη τα σύννεφα της κατήφειας φαίνεται πως φεύγουν από την Τούμπα. Στα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι να μην επιστρέψουν. Αλλά και στη διάθεση του κόσμου να στηρίξει την ομάδα. Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου