Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

H Μπενφίκα με τα μάτια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Την εντυπωσιακή της πορεία στην Πορτογαλία συνέχισε η Μπενφίκα που ήταν η μεγάλη νικήτρια 2-0 στο κλασικό ντέρμπι της Λισαβόνας με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ. Η ομάδα του Ζόρζε Χεσούς με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε εύκολα της Σπόρτινγκ και αποσπάστηκε τέσσερις πόντους στη βαθμολογία από τη δεύτερη Πόρτο και πέντε από τη Σπόρτινγκ. Περισσότερα από το paokfc.gr:

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League διανύει περίοδο φόρμας και παρουσιάζεται σαρωτική στην Πορτογαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως η τελευταία της ήττα σημειώθηκε πριν από τρεις μήνες. Στις 05.11.13 οι Αετοί της Λισαβόνας ηττήθηκαν 1-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League κι έκτοτε είναι ασταμάτητοι. Σε σύνολο 17 αγώνων η Μπενφίκα μετρά 15 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, επίδοση που την καθιστά φαβορί για την τίτλο στην Πορτογαλία.
Κι όλα αυτά έπειτα από την τραυματική περασμένη σεζόν στην οποία η Μπενφίκα πήγαινε για το τρεμπλ με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League, ωστόσο έμεινε με άδεια χέρια χάνοντας και τους τρεις τίτλους με πανομοιότυπο τρόπο. Με 2-1 και ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Πρώτα από την Πόρτο στο ντέρμπι πρωταθλήματος με γκολ στο 90’ έπειτα από την Τσέλσι στο Europa League πάλι με γκολ στο 90’ και στο τέλος από την Γκιμαράες στο Κύπελλο με γκολ στο 80’ και το 82’.
Η διοίκηση, ωστόσο, επέλεξε να εμπιστευτεί τον Ζόρζε Χεσούς παρά τα… στραπάτσα και παρά τις κακές σχέσεις του με τον αστέρα της ομάδας, τον Οσκαρ Καρντόσο, ο οποίος είχε χρεώσει στον προπονητή του την απώλεια των τίτλων.
Η επιλογή δεν ήταν εύκολη και στην αρχή του πρωταθλήματος οι αντοχές της Μπενφίκα δοκιμάστηκαν. Ηττα στην πρεμιέρα από την Μαρίτιμο, πάλι με 2-1, πάλι με γκολ στο τέλος, ισοπαλία με την Σπόρτινγκ και πάνω από το στάδιο του Φωτός, το Da Luz είχε απλωθεί σκοτάδι.
Και πάλι, όμως, η διοίκηση στήριξε τον Χεσούς, τον ενίσχυσε στην κόντρα του με τον Καρντόσο που έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και σιγά, σιγά ξεπερνώντας το σοκ του περσινού φινάλε η Μπενφίκα άρχισε να θυμίζει την εντυπωσιακή ομάδα που έφτασε με άνεση ως τον τελικό του Europa League. Ανέκαμψε στο πρωτάθλημα, κέρδισε την Πόρτο, κέρδισε τη Σπόρτινγκ, ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στοχεύει ξανά στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου