Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Θάφτηκε» η έρευνα για ΟΠΑΠ - Μελισσανίδη

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο καταγγελιών για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Ιωάννης Σέβης   ξεκαθάρισε ότι δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις που να συνδέονται με την πώληση του ΟΠΑΠ, ούτε στοιχεία ικανά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα των FT για τη διενέργεια της σχετικής έρευνας, συντηρώντας τις σκιές πάνω από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Παρ΄όλα αυτά δεν απαντώνται διεξοδικά τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το παρελθόν του Δημήτρη Μελισανίδη, την προέλευση των χρημάτων καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΠΑΠ και της Emma Delta.
Σύμφωνα με τους FΤ, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης, έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου εξακριβωθεί εάν η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ διέπεται από την αναγκαία διαφάνεια, ενώ θα εξεταστεί ταυτόχρονα αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Οι γνωρίζοντες τις επιχειρηματικές συγκρούσεις επί του ΟΠΑΠ, τις σχέσεις Σαμαρά-Μελισσανίδη καθώς και τον τρόπο δράσεις τόσο του "τίγρη" όσο και του Σωκράτη Κόκκαλη, έχουν γνώση του υπόγειου πολέμου συμφερόντων με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ.
Βάσει του νέου δημοσιεύματος και της συγκεκριμένης νομικής ρήτρας που ανταποκρίνεται στην Κοινοτική Νομοθεσία, οι αγοραστές του ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος. Κάτι όμως, που όπως γράφουν οι FT δεν τηρήθηκε. Με αποφάσεις που δημοσιοποιήθηκαν το 2006, το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει κατά το παρελθόν εμπλακεί σε εγκληματικές δράσεις. Το δημοσίευμα εδώ: http://www.sofokleousin.gr/archives/156026.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου