Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στέφενς: "Όλοι πρέπει να αποδεχθούν τον ανταγωνισμό"

Ο Χουμπ Στέφενς δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τα πέντε γκολ που σημείωσε ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε πως ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος και όλοι οι παίκτες καλούνται μέσα από τις προπονήσεις να δίνουν τη μάχη τους για να κερδίζουν μια θέση στην αποστολή. Στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στην αυτοσυγκέντρωση των παικτών του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα: "Είδαμε έναν καλό αγώνα και ο κόσμος τον απόλαυσε. Εμείς είχαμε καλή απόδοση. Όλοι δούλεψαν σκληρά και είχαν αυτοσυγκέντρωση. Είναι καλό που είχαμε ισορροπία στον αγώνα και μόνο μετά το 4-0 ο ΟΦΗ είχε κάποιες ευκαιρίες. Νομίζω ότι το ότι παίξαμε καλά και είχαμε μια συμπαγή ομάδα πρέπει να μας αφήνει ικανοποιημένους" για να συνεχίσει: "Αυτό που κρατώ είναι η ισορροπία που είχε η ομάδα στο παιχνίδι. Κάναμε μια καλή εμφάνιση και αυτό δεν ξέρω αν οφείλονταν στην αλλαγή σχηματισμού ή στο ότι οι παίκτες μετά την ήττα από τον Πλατανιά ήθελαν να πάρουν μια εκδίκηση. Πάντως ήμασταν καλά σε αυτό το ματς..."

Δυο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας σκόραραν και πλέον έχει περισσότερες επιλογές. Ο Στέφενς το σχολίασε: "Έχουμε νέους παίκτες που χρειάζεται χρόνο για να βρουν τον δρόμο τους. Πριν από δυο εβδομάδες σας είπα πως πλέον υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα αποδυτήρια και οι παίκτες πρέπει να το αποδεχθούν. Εγώ χρειάζομαι τους πάντες γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια" για να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε τρεις νεοαποκτηθέντες: "Ο Νάτχο δεν μπορεί να παίξει ενενήντα λεπτά όπως και ο Μαντούρο ενώ και ο Ινσαουράλδε δεν είναι έτοιμος για ενενήντα λεπτά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως θα τους διαχειριστούμε. Όμως πρέπει να αποδεχθούν όλοι αυτόν τον ανταγωνισμό..."

Παράλληλα με τους αγώνες ο Στέφενς θα πρέπει σιγά-σιγά να πάρει και αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που είτε είναι δανεικοί στον ΠΑΟΚ είτε τελειώνουν το καλοκαίρι τα συμβόλαια τους. Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δύσκολο για αυτόν: "Δεν είναι δύσκολο. Γιατί πολύ απλά τους βλέπω στις προπονήσεις. Εκεί βλέπω αν κάνουν βήματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Αυτοί που κάνουν προς τα εμπρός τους βάζουμε στους αγώνες. Οι άλλοι μένουν εκτός αποστολής και μπορούν από αυτό να μάθουν... Για τους παίκτες που τελειώνουν το συμβόλαιο, μπορούν να το δουν ως κίνητρο και να προσπαθήσουν παραπάνω..."

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν η παρουσία του Χούσεν δίνει την ευκαιρία να βάλει τον Σαλπιγγίδη στα άκρα και όχι στην κορυφή: "Θα το δούμε αυτό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Αθανασιάδης συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από δυο αγώνες. Ο Δημήτρης  είναι καλό να ξεκουράζεται γιατί παρουσιάζεται πιο φρέσκος. Ξέρω ότι κάθε παίκτης θέλει να παίζει και το καταλαβαίνω. Αλλά πολλές φορές είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι για να παίζεις φρέσκος."

Με αφορμή την αναφορά του στις επτά κίτρινες κάρτες του Αθανασιάδη, ο Στέφενς κλήθηκε να σχολιάσει πως όλη η άμυνα του Ολυμπιακού έχει δεχθεί μόλις τέσσερις στο πρωτάθλημα: "Δεν κάνω σχόλια για τους διαιτητές. Μπορεί πολλές φορές να μην συμφωνώ με αυτά που γίνονται αλλά δεν θέλω να σχολιάζω μετά τα ματς" ενώ όταν του ζητήθηκε να το σχολιάσει ως στατιστικό στοιχείο γελώντας απάντησε: "Ο διαιτητής δίνει τις κίτρινες όχι εγώ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου