Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έμεινε στο Γκελζερκίρχεν

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έμειναν στο… Γλελζερκίρχεν και δεν εμφανίστηκαν στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα να έρθει η δίκαιη ήττα με 2-0 από τον Παναιτωλικό. Μια απογοητευτική εμφάνιση από πλευράς Δικεφάλου λίγες μέρες πριν από τον αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Σάλκε.
Είναι φτηνή δικαιολογία το να θεωρήσουμε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν το μυαλό τους στο ματς με την Σάλκε. Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε κάθε αγωνιστική που προηγείται ενός ευρωπαϊκού αγώνα θα είναι εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ που στοχεύει ψηλά.
Φτηνή δικαιολογία πάντως δεν είναι το ότι ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι στερήθηκε βασικών ποδοσφαιριστών του. Η πιο σημαντική για μένα ήταν η απουσία του Λάζαρ. Ο Ρουμάνος ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και αντικαταστάθηκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή από τον Τζιόλη. Μαζί με τον Κάτσε ο Αλέξανδρος ήταν από τους αδύναμους κρίκους του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υστέρησαν και οι περισσότεροι. Ο Νέτσιντ δεν είχε ρυθμό, ο Στοχ βρήκε τον μάστορα του απέναντι στον εξαιρετικό Μπακάκη ενώ ο κουραστικός Ολίσε σπατάλησε δυνάμεις για να ταλαιπωρεί τη μπάλα και τους συμπαίκτες του.

Η είσοδος των Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη με την έναρξη του δευτέρου μέρους έδωσαν στον ΠΑΟΚ μια ώθηση αλλά μέχρι εκεί. Ελάχιστες φορές κάνω αναφορές στη διαιτησία αλλά θεωρώ ότι  ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να «δει» διαφορετικά το ματς αν ο Βοσκάκης έδειχνε την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Αθανασιάδη. Μένει να φανεί αν ο παρατηρητής διαιτησίας θα έχει την διάθεση να δει τη φάση από το βίντεο ότι δηλαδή έκανε ο συνάδελφος του πριν από μια εβδομάδα στην Ξάνθη για να τιμωρήσει τον Λαμπρόπουλο.
Ο Βοσκάκης στο δεύτερο μέρος ήταν εκνευριστικός με τα σφυρίγματά του και φάνηκε πως λειτουργούσε εν τρικυμία. Χαρακτηριστική φάση η κίτρινη που δίνει αναίτια στον Τζιόλη για ανύπαρκτο φάουλ και το ότι δευτερόλεπτα αργότερα δεν τη βγάζει την κάρτα στον μέσο του ΠΑΟΚ όταν έκανε φάουλ που ήταν ορισμός της κάρτας…
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ χθες έδειξε πως θέλει ακόμη πολύ δρόμο για να μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις υπό πίεση αλλά και υπό… κούραση λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Το ζητούμενο είναι πως γκέλαρε στην αρχή του πρωταθλήματος που είναι ένας μαραθώνιος. Αν δηλαδή περάσει την Σάλκε την Τρίτη νομίζω ότι όλοι θα ξεχάσουν την χθεσινή ήττα εκτός από τον… Στέφενς που έφυγε εκνευρισμένος από το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου