Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Πασιένσια, ο καλύτερος Πορτογάλος στην Ελλάδα»

 Tο εγκώμιο του Ντομίνγκος Πασιένσια, που έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον ΠΑΟΚ, «έπλεξε» ο Πορτογάλος δημοσιογράφος της «A Bola», Μιγκέλ Κορέια, μιλώντας στον Sentra 103,3. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Ντομίνγκος: «Ο Ντομίνγκος είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι νέος ακόμα. Μέχρι τώρα έχει κάνει καλή δουλειά σε όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασε. Από την Σπόρτινγκ μπορεί να έφυγε, αλλά δεν του άφησαν να έχει χρόνο για να φτιάξει καλή ομάδα. Με την Μπράγκα έφτασε στον τελικό του Europa League.

Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής και αν θα πάει στον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλή κίνηση για τον ΠΑΟΚ».

Για τις διαφορές του με τον Ζαρντίμ: «Εχει διαφορές. Ο Ζαρντίμ είναι προπονητής που παίζει περισσότερο στην άμυνα, ο Ντομίνγκος ως παίκτης ήταν πάρα πολύ καλός επιθετικός και του αρέσει να φτιάχνει ομάδες με στόχο να βάζει γκολ, να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ως παίκτης έχει δουλέψει με μεγάλους προπονητές, καταλαβαίνει πολύ το ποδόσφαιρο, μιλάει με τους παίκτες».

Για το σύστημα που του αρέσει: «Του αρέσει να παίζει περισσότερο το 4-3-3. Ως παίκτης έπαιζε στην Πόρτο, μετά πήγε για 1,5 χρόνο στην Τενερίφη, ήταν πάντα στην εθνική ομάδα. Ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους προπονητές της Πορτογαλίας».

Για το αν είναι στην τριάδα των καλύτερων προπονητών της Πορτογαλίας: «Ναι, χωρίς βέβαια να βάζεις μέσα τον Μουρίνιο…»

Για το αν κρατά τους ίδιους συνεργάτες ή τους αλλάζει: «Δεν τους γνωρίζω καλά, αλλά πιστεύω ότι έχει πάντα τους ίδιους».

Για τους λόγους που απέτυχε στην Λα Κορούνια: «Είχε πολλούς Πορτογάλους εκεί, παίζουν 7 Πορτογάλοι. Πιστεύω ότι πήγαιναν καλά τα πράγματα, αλλά μετά δεν πήγαν καλά και αυτός ήθελε να φύγει για να βοηθήσει την ομάδα. Μόλις έφυγε η Κορούνια πήγε καλύτερα. Όμως δεν ξέρω γιατί δεν πήγε καλά».

Για το αν η φιλοσοφία του ταιριάζει με κάποιου από τους Πορτογάλους προπονητές (Σάντος, Φερέιρα, Ζαρντίμ κλπ) που έχουν έρθει στην Ελλάδα: «Δεν έχει σχέση με Φερέιρα, Σάντος κλπ. Εχει δική του φιλοσοφία. Το πιο σημαντικό που έχει ο Ντομίνγκος είναι ότι ήταν καλός επιθετικός παίκτης, ενώ για παράδειγμα ο Σάντος ήταν αμυντικός, ο Φερέιρα δεν έκανε πολλά πράγματα, ο Ζαρντίμ τίποτα. Το ότι ήταν πολύ καλός παίκτης τον βοηθάει στο έργο του, είναι πιο εύκολο να μιλήσει με τους παίκτες, να τους πλησιάσει.

Οι ομάδες του πάντα τρέχουν πολύ και στα 90 λεπτά και πιστεύουν πάντα ότι μπορούν να κερδίσουν τα παιχνίδια».

Για το ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είχαν ενθουσιαστεί με τον Σάντος επειδή είναι αμυντικογενής: «Και ο Σάντος έχει διαφορά με τον Ντομίνγκος. Από όλους τους προπονητές αυτούς, ο Ντομίνγκος είναι αυτός που του αρέσει να παίζει επιθετικά».

Για το αν θα φέρει μαζί του παίκτη ο Ντομίνγκος, καθώς ήδη ακούγονται τα ονόματα των Μπαρμπόσα, Βιάνα και Κουαρέσμα: «Δεν ξέρω, ο Κουαρέσμα είναι στην Αλ Αχλί. Και για τον Βιάνα λέγεται ότι είναι να πάει εκεί. Πιο εύκολο να πάει (σ.σ. στον ΠΑΟΚ) είναι ο Μπαρμπόσα, είναι καλός παίκτης. Αλλά είναι νωρίς ακόμα. Εδώ στις εφημερίδες δεν έχει `βγει' κάτι ακόμα».

Για τον Φερέιρα και αν έχει ακόμα καλό όνομα στην Πορτογαλία: «Λένε ότι πάει Μπράγκα και ότι έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο. Ναι, έχει ακόμα καλό όνομα. Στην Σπόρτινγκ είχε πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έφτιαξε καλή ομάδα με μικρούς παίκτες. Όταν πήγε στην Σπόρτινγκ, η Σπόρτινγκ κινδύνευε με υποβιβασμό. Όμως σιγά-σιγά έκανε πολύ καλή δουλειά και μάλιστα στο τέλος παραλίγο να βγει Europa League. Δεν έμεινε στην Σπόρτινγκ γιατί άλλαξε η διοίκηση και ήθελε να πάρει άλλον προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου