Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Οριστικά στους αδύναμους


Το θαύμα δεν έγινε και έτσι ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πως στον 3ο προκριματικό γύρο του CL θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων. Η Λυών κέρδισε την Ρεν πριν από λίγο με 2-0 και έτσι μπήκε στους ισχυρούς. Άνοιξε το σκορ με πέναλτυ στο πρώτο μέρος και πέτυχε στις αρχές του δευτέρου και ένα δεύτερο.
Την ίδια ώρα Λιλ και Σεντ Ετιέν έμειναν στο 1-1. Η Λυών όριζε μόνη της τις τύχες της και αφού κέρδισε έστειλε τον ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο πρέπει να αποκλείσει μια εκ των: Λυών, Αϊνχτόβεν, Μέταλιστ, Ζενίτ και Φενέρ. Αν τα καταφέρει παίζει στα πλέι οφ του CL και έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League.
Περίπτωση να αλλάξει το γκρουπ των ισχυρών υπάρχει μόνο αν στην Ελβετία η Βασιλεία χάσει το πρωτάθλημα και σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιθανή αντίπαλος και θα ρίξει στους ανίσχυρους την Φενέρμπαχτσε.
Ακόμα πιο δύσκολα βεβαίως γίνονται τα πράγματα στα πλέι οφ, αν η ελληνική ομάδα καταφέρει να προκριθεί από τον πρώτο της προκριματικό, αφού υπολογίστε ότι στους ισχυρούς θα βρίσκονται σίγουρα η Αρσεναλ, η Σάλκε, η Μίλαν, η Βαλένθια αν κρατήσει την τέταρτη θέση στην Ισπανία και η Λιόν αν προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου