Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Δεν έφυγε παίκτης με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ"



 Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Tέλης Ζουρνατζίδης μίλησε για διάφορες άλλες δράσεις της ομάδας αρχικά: "Είναι βέβαιο ότι βιώνουμε δύσκολη κατάσταση σαν ομάδα, όπως και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, εξαιρουμένων των δύο μεγάλων ομάδων και της Εθνικής.
Το υπόλοιπο πρωτάθλημα ακροβατεί σε ένα πολύ λεπτό σχοινί και προσπαθεί να επιβιώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Βοηθά η παρουσία ομάδων με ιστορία, που δεν τα παρατάνε όπως εμείς και επαρχιακών ομάδων που μένουν στο προσκήνιο για λίγα χρόνια και μετά αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαφανίζονται. Μπορείς να μπεις σε μία διαδικασία να λες δεν έχω τους πόρους, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει και ο άλλος, αυτός που ακολουθούμε, επιλέγεις να πορευτείς με αυτά που έχεις

Εγώ θα αναφερθώ στο επίπεδο που ο ΠΑΟΚ είναι από τις μία - δύο ομάδες που διακρίνονται. Μιλώ για αυτά που δεν προβάλλονται, αλλά αν τα ακολουθήσεις πιστά μπορούν να σε βγάλουν κάπου. Διάβασα κάπου με ευχαρίστηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο εξωστρεφής ομάδα στην Ελλάδα. Από το καλοκαίρι με την παρότρυνση του κυρίου Χορόζογλου αρχίσαμε τις παρουσιάσεις των παικτών. Και τα ίδια τα παιδιά, αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε μία οργανωμένη και πολύ μεγάλη ομάδα.

Πολύ πιστά ακολουθήσαμε και το πλάνο που είχε αρχίσει τις προηγούμενες χρονιές και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε μικρά παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο. Για τέταρτη χρονιά λειτούργησε η παιδική κερκίδα. Πολύ ευχάριστη νότα η παρουσία Ακαδημιών, μικρών παιδιών στο γήπεδο. Αυτά τα παιδιά και μπάσκετ να μην παίξουν δημιουργούν τους φιλάθλους και οπαδούς του ΠΑΟΚ για το μέλλον. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους χορηγούς μας. Θυμηθείτε την παρουσίαση στο Village, την κοπή της πίτας, είχαμε εξαιρετική σχέση με τους χορηγούς μας. Σχεδόν 50 εταιρίες εμπιστεύτηκαν τον ΠΑΟΚ για να διαφημιστούν. Βέβαια, κάποιες εταιρίες όπως του κ. Κοντομηνά, η χορηγία του ΟΠΑΠ, η συνεργασία με την ΠΑΕ, μετά τη συμφωνία που είχαμε με τον κ. Σαββίδη, βοήθησαν ουσιαστικά να λειτουργήσουμε, αλλά και μικρότεροι χορηγοί βοήθησαν, μοιράσαμε αρκετά δώρα.

Υπήρχε ακόμη μία σειρά επισκέψεων του ΠΑΟΚ σε κοντινές πόλεις που βοήθησε στη δημιουργία σχέσεων με τον κόσμο. Δώσαμε την ευκαιρία σε παιδιά και αθλητές της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τους καλαθοσφαιριστές μας. Δημιουργήσαμε εικόνα ανοιχτής ομάδας σε όλους. Δείξαμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Στην ΚΑΕ δουλεύουν άνθρωποι με μεγάλο μεράκι στην ομάδα. Τέσσερα χρόνια είμαστε το ίδιο τιμ με μία μόνο αλλαγή φυσιοθεραπευτή. Συνεννοούμαστε όλοι με τα μάτια, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, δουλεύουμε σκληρά με μεράκι, χωρίς να μετράμε το ΠΑΟΚτσηδιλίκι ο καθένας. Είναι αδύνατο να βγάζαμε τη χρονιά χωρίς την παρουσία δύο ανθρώπων του επικεφαλής του τμήματος φυσιοθεραπευτών, του κυρίου Αυτοσμίδη και του κυρίου Σαμαρά. Ήταν καταλυτική η προσφορά του στην περίπτωση και του Χαραλαμπίδη και του Λάζαρου ειδικά.

Θυμίζω δύο επίσης πολύ όμορφες στιγμές. Η βασική καμπάνια μας για τα διαρκείας ήταν με τους βετεράνους και μία εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο με αγαπημένα παιδιά εδώ, του Κεν, του Κλιφ και του Μπίλι που βρέθηκαν με τους παλιούς συμπαίκτες τους. Ακόμη η ομάδα μας βρέθηκε στην υπέροχη εκδήλωση που κάθε χρόνο κάνουν οι βετεράνοι. Είναι πεποίθησή μας ότι αν αυτά τα πράγματά δεν μπουν στο DNA της ομάδας μας, δεν έχουμε καμία τύχη. Μπορεί από μόνα τους να μην είναι μεγάλα, αλλά όλα μαζί σημαίνουν πολλά. Όταν ξεπεράσουμε και το βραχνά των χρεών θέλουμε να είμαστε μοντέλο ομάδας.

Δουλεύουμε σαν να πιστεύουμε ότι θα είμαστε 40 χρόνια εδώ, αν και η καθημερινότητα, ξέρουμε όλοι, είναι απρόβλεπτη και πολύ σκληρή. Σαν άνθρωπος που συνδέει το αγωνιστικό με τη διοίκηση θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους λίγους ανθρώπους  που υπάρχουν, που πάλεψαν να λύσουν προβλήματα δικά μας. Και να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ και τον προπονητή , έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές στην ιστορία που είναι για τέσσερα χρόνια μαζί μας" .

Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, σημείωσε ακόμη τα εξής:

Για τον κόσμο: "Μας προβληματίζει πολύ.  Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Για τις ανανεώσεις: "Εννοείται πώς θέλουμε τους παίκτες και τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι πολλοί από αυτούς θα εκτιμήσουν πολλά πράγματα μέχρι να πάρουν την απόφασή τους. Θέλουν και αυτοί να μείνουν στον ΠΑΟΚ, θέλουμε και εμείς να τους κρατήσουμε οπότε θα γίνει η σχετική προσπάθεια".

Τέλος, ο κ. Ζουρνατζίδης διευκρίνισε ότι φέτος δεν έγινε καμία αλλαγή στο ρόστερ με υπαιτιότητα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου